Werkkleding, wij raken er niet over uitgepraat. In onze VAQ beantwoorden we de meest prangende vragen van onze klanten. In deze tweede editie: wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van werkkleding? En hoe helpt Vendrig je van A tot Z tijdens dit proces?
‘Wat voor type kleding heb ik nodig?’
Dit ligt aan je branche en de werkzaamheden van het bedrijf. We kunnen sowieso alle soorten werkkleding uit de kast trekken: werkjassen, overalls, Amerikaanse overalls, broeken, sweaters, parka’s, polo’s, t-shirts, enzovoort.
‘Ik heb een bepaald budget en werk in een specifieke branche. Kan Vendrig mij hierover adviseren?’
Zeker! We kijken goed naar de werksituatie en welke kleding nodig is om altijd aan alle voorschriften te voldoen. Ook adviseren we over de keuze van de soort kleding. Bijvoorbeeld: een broek-jackcombinatie is voor de werkdrager prettiger dan een overall. Maar een overall is financieel weer aantrekkelijker. Omdat je bij Vendrig de kleding huurt, hoef je niet in een keer een flinke investering te doen.
‘Waar let Vendrig allemaal op?’
Allereerst: veiligheid. Aan welke wettelijke eisen moet de kleding voldoen? Ook letten we op de uitstraling: welke kleding past bij jouw bedrijf? En minstens zo belangrijk: comfort. Zodat je medewerkers snel, gemakkelijk en prettig kunnen werken.
‘Moet ik mijn medewerkers betrekken bij het keuzeproces?’
Dat adviseren wij wel. Zij staan immers centraal en zullen de werkkleding uiteindelijk gaan dragen en daarom is ‘draagvlak’ belangrijk.
‘Is werkkleding fiscaal aftrekbaar?’
Ja, als je een logo van ten minste 70 vierkante centimeter op de werkkleding (met uitzondering van een overall) hebt staan. We kunnen ook emblemen voor je verzorgen. Lees hier meer over.
‘Waarom laat ik de werkkleding niet wassen door mijn medewerkers zelf?’
Wanneer je thuis wast, wordt de kleding minder goed schoon. Bovendien zijn er wettelijk gestelde eisen voor het reinigen van de werkkleding. Werk je in de voedingsmiddelenindustrie? Dan moet kleding volgens specifieke RABC-regels gewassen worden, zodat bacteriën worden gedood. In de lichte en zware industrie heb je te maken met brandbare stoffen als oliën en vetten. Wanneer deze in de kleding zitten, kan je kleding in brand vliegen.
‘En als er iets kapot is aan de werkkleding?’
Dan repareren wij het meteen voor je.
‘En wat doe ik met gedragen kleding van mensen die uit dienst gaan?’
Als je zelf werkkleding aanschaft, kun je te maken krijgen met afwijkende kledingmaten in je voorraad. Stel, iemand met maat 66 gaat uit dienst, dan kun je moeilijk in je vacaturetekst zetten dat je iemand met maat 66 zoekt. Huur je werkkleding bij Vendrig, dan heb je hier geen omkijken naar. Je levert maat 66 gewoon bij ons in en de nieuwe medewerker krijgt passende kleding.
‘Hoe bepaal ik de kledingmaten van mijn medewerkers?’
We komen bij je langs met pas-sets in alle mogelijke maten. Zo kunnen je medewerkers de kleding op het gemak passen en weet je zeker dat je de juiste maten bestelt. Ook kunnen we kleding vermaken, om deze perfect passend te krijgen.
Dit is deel 2 dat antwoord geeft op de vraag ‘Wat er allemaal komt kijken bij het regelen van werkkleding’. Lees deel 1 hier.